Плодові та пряно-ароматичні
-
Флагелларія індійська - Flagellaria indica
Рідкісна незвичайна рослина, всі частини якої вживають в їжу і широко використовують у народній медицині. Дуже декоративна рослина, ароматна, цвіте і плодоносить цілий рік.
- Новинка
23 грн.Купити
Насіння у пакеті : 5
-
Флакуртія індійська - Flacourtia indica
Це одна з найпопулярніших флакуртій, із смачними соковитими плодами. Завдяки гарній вигнутій формі стовбура та густого невеликого листя, гарно виглядає в горщиках, ідеальна для вирощування в стилі бонсай.
- Новинка
45 грн.Купити
Насіння у пакеті : 2
-
Ховенія солодка - Hovenia dulcis
Воплощение детской мечты - конфетное дерево с изумительными плодами и ароматными цветами. Точнее, не сами плоды используют в пищу, а утолщенные мясистые плодоножки.
40 грн.Купити
Насіння у пакеті : 5
-
Целаструс волотистий - Celastrus paniculatus
Закінчується
Одно из древнейших растений, используемых в Аюрведе, традиционно называемое «Эликсиром жизни» или «Деревом интеллекта».
25 грн.Купити
Насіння у пакеті : 5
-
Цимбопогон Нард - Cymbopogon Nardus
Шикарна, дуже ароматна рослина, яка додасть вашим стравам і напоям чудовий цитрусовий аромат. Крім того, вона дуже популярна в садах через інтенсивний запах, що відлякує комах, зокрема комарів.
- Новинка
22 грн.Купити
Насіння у пакеті : 10
-
Шинус м'який - Schinus molle
Этим перцем ароматизируют не только рыбные и мясные блюда, но также напитки и некоторые десерты, так как он имеет яркий острый аромат, но не очень жгучий на вкус.
23 грн.Купити
Насіння у пакеті : 5
-
Аверроа білімбі - Averrhoa bilimbi
Симпатичное невысокое дерево с сочными, съедобными, но очень кислыми плодами. Цветки, в засахаренном виде, тоже съедобны, их используют для украшения блюд и десертов.
Тимчасово недоступно
Повідомити на e-mail коли з'явиться -
Азадірахта індійська - Azadirachta indica
Это одно из самых известных лекарственных растений в Индии. Выдающийся мусульманский ученый Али Гилани назвал Ниим "благословенным деревом", а индусы в древности называли его "деревенской аптекой".
Тимчасово недоступно
Повідомити на e-mail коли з'явиться -
Акебія п'ятилисточкова - Akebia quinata
Эта великолепная лиана не только цветет оригинальными ароматными цветами, но и имеет съедобные плоды, к тому же, довольно морозостойкая.
Тимчасово недоступно
Повідомити на e-mail коли з'явиться -
Анакардіум західний, Кешью - Anacardium occidentale
Тимчасово недоступно
Повідомити на e-mail коли з'явитьсяАнакардіум західний, Кешью - Anacardium occidentaleДерево, плодами которого являются невероятно вкусные и ценные орехи - кешью. А необычная видоизмененная плодоножка, по форме напоминающая яблоко или болгарский перец, тоже съедобна.
Тимчасово недоступно
Повідомити на e-mail коли з'явиться
Вирощування плодових рослин із насіння
Помідорами, огірками, перцем та зеленню, вирощеними на підвіконнях, уже нікого не здивуєш. До тонкощів відомо, який ґрунт їм потрібен, які добрива і скільки світла, як замочувати насіння і як формувати рослини.
В останні роки все більший інтерес викликає вирощування у квартирі рідкісних плодових та пряно-ароматичних рослин. Адже зараз набагато легше отримати інформацію про потреби тієї чи іншої рослини, поділитися своїм досвідом, поставити питання фахівцям. Асортимент рослин, що вирощуються в квартирі, швидко росте. І якщо привезти готову рослину з тропіків досить складно, то виростити її з насіння набагато легше.
Вирощування рідкісних плодових рослин із насіння не тільки дуже захоплююче, а й дуже корисне. Адже можна вирощувати не тільки рослини, які мають надзвичайно смачні плоди, але й такі, які мають унікальні лікувальні властивості. Наприклад, Momordica charantia - Момордика харантія, легко і швидко починає плодоносити в квартирі, а плоди у неї дуже корисні та фантастично красиві. Або Moringa oleifera - Морінга олійна, одне з найкорисніших дерев на землі. Абсолютно всі частини цієї рослини їстівні та неймовірно корисні. І таких рослин безліч.
Крім того, якщо рослини, плоди яких можна купити в супермаркетах, виростити в домашніх умовах чи оранжереях, то можна отримати плоди вищої якості. Адже вирощувати ви їх без застосування хімії, а зривати плоди можна в міру повної зрілості, а не напівзеленими.