Плодові та пряно-ароматичні
-
Перець гілчастий - Piper sarmentosum
Лолот – близький родич чорного перцю є листовим овочем. Пряний перцевий смак листя чудовий і у свіжому, і в приготовленому вигляді, і надає пікантності готовим стравам і салатам. Ідеально підходить для вирощування у горщиках.
36 грн.Купити
Насіння у пакеті : 2
-
Пітахайя (біла) - Pitahaya
Плодоносний кактус. Дуже простий у вирощуванні. Може культивуватися як наземна рослина або епіфіт. Насіння з плодів із білою м'якоттю.
20 грн.Купити
Насіння у пакеті : 10
-
Пітецеллобіум солодкий - Pithecellobium dulce
Очень неприхотливое засухоустойчивое растение с некрупными ароматными цветами и вкусными съедобными плодами.
25 грн.Купити
Насіння у пакеті : 5
-
Тамарінд індійський - Tamarindus indica
Закінчується
Тамаринд выращивают во всех тропических странах в основном ради плодов с кисло-сладкой мякотью, но используют и остальные части растения - цветы, листья, древесину.
30 грн.Купити
Насіння у пакеті : 2
-
Тіліакора тритичинкова - Tiliacora triandra
Эта красивая и неприхотливая лиана - одно из популярнейших растений в азиатской кухне, медицине и косметологии. Обладает омолаживающими и противовоспалительными свойствами. Входит в состав многих национальных блюд, особенно супов. Из свежих листьев получают натуральное желе и яркий краситель.
30 грн.Купити
Насіння у пакеті : 2
-
Філлантус ембліка - Phyllanthus emblica
Одна з найдавніших та одна з найпопулярніших лікарських рослин Азії. У плодах міститься рекордна кількість вітаміну С. Невибагливий, дуже декоративний і добре плодоносить при вирощуванні в горщиках.
20 грн.Купити
Насіння у пакеті : 5
-
Флагелларія індійська - Flagellaria indica
Рідкісна незвичайна рослина, всі частини якої вживають в їжу і широко використовують у народній медицині. Дуже декоративна рослина, ароматна, цвіте і плодоносить цілий рік.
23 грн.Купити
Насіння у пакеті : 5
-
Флакуртія індійська - Flacourtia indica
Це одна з найпопулярніших флакуртій, із смачними соковитими плодами. Завдяки гарній вигнутій формі стовбура та густого невеликого листя, гарно виглядає в горщиках, ідеальна для вирощування в стилі бонсай.
45 грн.Купити
Насіння у пакеті : 2
-
Ховенія солодка - Hovenia dulcis
Втілення дитячої мрії - цукеркове дерево з дивовижними плодами та ароматними квітами. Точніше, не самі плоди використовують у їжу, а потовщені м'ясисті плодоніжки.
40 грн.Купити
Насіння у пакеті : 5
-
Центелла азіатська - Centella asiatica
Одна з найважливіших лікарських рослин на Сході, більш відома у нас як Гота Кола або антивікова рослина, історія використання якої налічує тисячі років. Листя додають у салати, супи, з них готують тонізуючі чаї та прохолодні напої.
- Новинка
22 грн.Купити
Насіння у пакеті : 5
Вирощування плодових рослин із насіння
Помідорами, огірками, перцем та зеленню, вирощеними на підвіконнях, уже нікого не здивуєш. До тонкощів відомо, який ґрунт їм потрібен, які добрива і скільки світла, як замочувати насіння і як формувати рослини.
В останні роки все більший інтерес викликає вирощування у квартирі рідкісних плодових та пряно-ароматичних рослин. Адже зараз набагато легше отримати інформацію про потреби тієї чи іншої рослини, поділитися своїм досвідом, поставити питання фахівцям. Асортимент рослин, що вирощуються в квартирі, швидко росте. І якщо привезти готову рослину з тропіків досить складно, то виростити її з насіння набагато легше.
Вирощування рідкісних плодових рослин із насіння не тільки дуже захоплююче, а й дуже корисне. Адже можна вирощувати не тільки рослини, які мають надзвичайно смачні плоди, але й такі, які мають унікальні лікувальні властивості. Наприклад, Momordica charantia - Момордика харантія, легко і швидко починає плодоносити в квартирі, а плоди у неї дуже корисні та фантастично красиві. Або Moringa oleifera - Морінга олійна, одне з найкорисніших дерев на землі. Абсолютно всі частини цієї рослини їстівні та неймовірно корисні. І таких рослин безліч.
Крім того, якщо рослини, плоди яких можна купити в супермаркетах, виростити в домашніх умовах чи оранжереях, то можна отримати плоди вищої якості. Адже вирощувати ви їх без застосування хімії, а зривати плоди можна в міру повної зрілості, а не напівзеленими.