Ховенія солодка - Hovenia dulcis
40 грн.
Втілення дитячої мрії - цукеркове дерево з дивовижними плодами та ароматними квітами. Точніше, не самі плоди використовують у їжу, а потовщені м'ясисті плодоніжки.
Насіння у пакеті : 5
Додати до обраного
Детальна інформація
Опис:
розлога крона, велике глянсове темно-зелене листя, чергове, без прилистків, серцеподібно-яйцевидне, 10-18 см завдовжки і 5-12 см завширшки. Молоді пагони опушені, потім стають червоними. Квітки пазушні або верхівкові, зібрані в зонтичні суцвіття, білі, ароматні. Сухі кісточкові плоди – дрібні, розміром з горох, неїстівні, виростають на кінцях м'ясистих плодоніжок. Перед дозріванням плодів їх плодоніжки сильно товщають, стають соковитими, м'ясистими, забарвлюються в жовтий або помаранчевий колір і легко відламуються разом із сухим плодом. Вони їстівні, дуже солодкі та запашні. Їх їдять у свіжому та в'яленому вигляді в Японії, Китаї, Кореї, Індії та країнах Південно-Східної Азії, де цукеркове дерево широко поширене в культурі. У засушеному вигляді вони можуть використовуватися, подібно до родзинок. Солодкий екстракт насіння, гілок і молодого листя використовується як замінник меду.
Синоніми:
цукеркове дерево
Родина:
Крушинові (Rhamnaceae)
Походження:
Східна та Південно-Східна Азія
Кількість насіння:
5 шт.
Дата надходження:
червень 2023 року.
Розташування:
віддає перевагу яскравому світлу, у тіні погано росте.
Полив:
достатній, без сильного перезволоження.
Добриво:
цілий рік раз на місяць повне мінеральне або органічне добриво.
Земля:
будь-яка квіткова поживна суміш з нейтральною або слаболужною реакцією.
Температурний режим:
молоді рослини дуже ніжні і не переносять сильних заморозків, а дорослі (після 3-4 років) можуть переносити короткочасні заморозки до -20°С (за деякими даними, навіть до -25 ° С морозу).
Розмноження:
насінням, кореневими і зрілими стебловими живцями. Насіння обов'язково скарифікувати, замочити на добу та висадити у вологий ґрунт на глибину 0,5 см. Добре зволожити, накрити та поставити у світле місце для проростання.