Флагелларія індійська - Flagellaria indica
23 грн.
Рідкісна незвичайна рослина, всі частини якої вживають в їжу і широко використовують у народній медицині. Дуже декоративна рослина, ароматна, цвіте і плодоносить цілий рік.
Насіння у пакеті : 5
Додати до обраного
Детальна інформація
Опис:
багаторічна лісова ліана з коротким, покритим лусочками кореневищем, у якому запасається сахароза, а не крохмаль, як у більшості рослин. Стебла поодинокі, потужні, довжиною від 2 до 15 м, трав'янисті, але міцні. Листя розташоване по всьому стеблі, чергове, дворядне, жорстке, лінійне, цілокрайне. Довжина листя коливається від 3 до 50 см, ширина - від 0,5 до 6,5 см. В основі листя закруглені або злегка серцеподібні, до верхівки звужуються і, крім найнижчих, закінчуються довгим і тонким, сплощеним твердим вусиком, який закручується в спіраль. За допомогою цих вусиків флагелларії чіпляються за дерева та чагарники, якими вони високо піднімаються вгору. Квітки численні, дрібні і малопомітні, обох статей, сидячі, ароматні, зібрані в кінцеві, досить густі, сильно гіллясті мітли довжиною 3-50 см. Плоди кістянкоподібні, напівкулясті, гострі, рожеві або яскраво-червоні, діаметром до 5 мм, містять зазвичай по 1 насінині. Насіння кулясте або дещо сплощене, з кіркоподібною оболонкою. Цвіте і плодоносить цілий рік.
Цікаві факти:
молоді листяні пагони готують і їдять як овочі. Стебла містять солодкий сік, і їх жують так само, як цукровий тростник. Листя та стебла на Мадагаскарі використовуються для приготування стимулюючого чаю. Корінь варять і приймають настій як загальнозміцнюючий засіб. Плоди їдять у свіжому вигляді.
Родина:
Флагелларієві (Flagellariaceae)
Походження:
Індія, Південно-Східна Азія.
Кількість насіння:
5 шт.
Дата надходження:
квітень 2024 року.
Розташування:
часткове сонце, півтінь.
Полив:
дуже вологолюбна, але надмірного зволоження не переносить. Погано росте на заболочених ґрунтах.
Земля:
добре росте на структурних родючих, добре забезпечених вологою ґрунтах.
Розмноження:
розподілом коренів, визрілими живцями і насінням. Насіння замочити на 1-2 дні. Висадити на глибину близько 1 см. Пророщувати у світлому та теплому місці при температурі 25-30°C. Сходять протягом 1-2 місяців, але деякі насінини - до року.