Плодові та пряно-ароматичні
-
Стевія Ребаудіана - Stevia rebaudiana
Благодаря своим свойствам, это растение занимает ведущие места в рейтинге популярности во всем мире.
Тимчасово недоступно
Повідомити на e-mail коли з'явиться -
Теоброма какао (червона) - Theobroma cacao (Red)
Тимчасово недоступно
Повідомити на e-mail коли з'явитьсяТеоброма какао (червона) - Theobroma cacao (Red)Їжа богів - какао. Насіння швидко втрачає схожість, тому у продажу буває дуже короткий час.
Тимчасово недоступно
Повідомити на e-mail коли з'явиться -
Терміналія катаппа - Terminalia catappa
Это роскошное тропическое дерево имеет исключительно вкусные плоды-орехи, а листья обладают уникальными лечебными свойствами и высоко ценятся аквариумистами.
Тимчасово недоступно
Повідомити на e-mail коли з'явиться -
Терміналія Чебула - Terminalia chebula
Это, пожалуй, одно из самых интересных растений на земле, в Тибете его называют «королем медицины», оно занимает ведущее место среди лекарственных растений в Аюрведе благодаря своей необычайной лечебной силе.
Тимчасово недоступно
Повідомити на e-mail коли з'явиться -
Тернера (Турнера) розлога - Turnera diffusa
Тимчасово недоступно
Повідомити на e-mail коли з'явитьсяТернера (Турнера) розлога - Turnera diffusaОчень редкое и ценное лекарственное растение, с древних времен применяется как общеукрепляющее, антидепрессант и афродизиак.
Тимчасово недоступно
Повідомити на e-mail коли з'явиться -
Тріанея красива - Trianaea speciosa
Очень редкое растение с крупными цветами и съедобными плодами.
Тимчасово недоступно
Повідомити на e-mail коли з'явиться -
Угни Молини - Ugni molinae
Красивая листва, ароматные цветы, вкусные плоды - вот составляющие возрастающей популярности этого редкого растения.
Тимчасово недоступно
Повідомити на e-mail коли з'явиться -
Умбілікус скельний - Umbilicus rupestris
Очень необычное неприхотливое растение, растущее на стенах и в расщелинах скал. Обладает массой полезных свойств и лечебных эффектов, листья можно использовать в салатах.
Тимчасово недоступно
Повідомити на e-mail коли з'явиться -
Фікус Харбофіла (красиволистий) - Ficus habrophylla
Тимчасово недоступно
Повідомити на e-mail коли з'явитьсяФікус Харбофіла (красиволистий) - Ficus habrophyllaПожалуй, это один из самых впечатляющих фикусов! Чрезвычайно редкий и необыкновенно декоративный вид с крупными красивыми листьями и яркими, очень вкусными плодами. Может использоваться для выращивания в стиле бонсай.
Тимчасово недоступно
Повідомити на e-mail коли з'явиться -
Флакуртія неколюча - Flacourtia inermis
В тропических условиях растение практически круглогодично цветет и плодоносит. Плоды сочные, кисло-сладкие с легким терпковатым послевкусием.
Тимчасово недоступно
Повідомити на e-mail коли з'явиться
Вирощування плодових рослин із насіння
Помідорами, огірками, перцем та зеленню, вирощеними на підвіконнях, уже нікого не здивуєш. До тонкощів відомо, який ґрунт їм потрібен, які добрива і скільки світла, як замочувати насіння і як формувати рослини.
В останні роки все більший інтерес викликає вирощування у квартирі рідкісних плодових та пряно-ароматичних рослин. Адже зараз набагато легше отримати інформацію про потреби тієї чи іншої рослини, поділитися своїм досвідом, поставити питання фахівцям. Асортимент рослин, що вирощуються в квартирі, швидко росте. І якщо привезти готову рослину з тропіків досить складно, то виростити її з насіння набагато легше.
Вирощування рідкісних плодових рослин із насіння не тільки дуже захоплююче, а й дуже корисне. Адже можна вирощувати не тільки рослини, які мають надзвичайно смачні плоди, але й такі, які мають унікальні лікувальні властивості. Наприклад, Momordica charantia - Момордика харантія, легко і швидко починає плодоносити в квартирі, а плоди у неї дуже корисні та фантастично красиві. Або Moringa oleifera - Морінга олійна, одне з найкорисніших дерев на землі. Абсолютно всі частини цієї рослини їстівні та неймовірно корисні. І таких рослин безліч.
Крім того, якщо рослини, плоди яких можна купити в супермаркетах, виростити в домашніх умовах чи оранжереях, то можна отримати плоди вищої якості. Адже вирощувати ви їх без застосування хімії, а зривати плоди можна в міру повної зрілості, а не напівзеленими.