Сесбанія яванська - Sesbania javanica

Додати до обраного
Швидкоросла ароматна рослина з ніжним перистим листям і яскравими квітами. Всі частини використовуються в кулінарії та медицині. Зацвітає швидко, можна вирощувати як однорічник.
Тимчасово недоступно
-
Детальна інформація
Опис:
багаторічний трав'янистий напівчагарник зі злегка здерев'янілими стеблами, заввишки до 3 метрів. Листя складається з 10-30 пар невеликих короткочерешкових довгастих листочків з рівним краєм і закругленою вершиною. Суцвіття – кисть завдовжки до 11 см з 5-14 квітками. Квіти ароматні, зібрані в невеликі поникаючі суцвіття, помаранчево-жовті з фіолетовими мітками на тильній стороні. Стручки тонкі і довгі, злегка серповидні, можуть досягати завдовки 30 см, і містять 30-40 насінин.
Цікаві факти:
Молоді листки та пагони, зелені стручки, бутони і квіти широко використовуються в кулінарії. Особливо популярні яскраві квіти, що мають у складі каротиноїди: їх вживають у свіжому вигляді, додаючи в салати, їх використовують у приготуванні омлетів, рису, при смаженні та тушкуванні, додають у десерти та напої. Усі частини рослини, включаючи коріння та кору, використовують у медицині.
Родина:
Бобові (Fabaceae)
Походження:
Азія
Кількість насіння:
3 шт.
Дата надходження:
квітень 2020 року
Розташування:
пряме сонце або легка півтінь.
Полив:
влітку - рясний полив, можуть рости в болотистих місцях, добре переносять затоплення. Взимку – помірний.
Добриво:
підгодовують 1 раз на 2-3 тижні комплексними добривами у весняно-літній період.
Земля:
до складу ґрунту невибаглива.
Температурний режим:
взимку температура не нижче 10-15°С.
Розмноження:
насінням, живцями. Насіння скарифікувати, замочити на добу у теплій воді. Можна замість скарифікації облити насіння окропом, а потім витримати добу у теплій воді. Важливо, щоб вони набрякли під час замочування. Набрякле насіння висадити на глибину близько 0,5 см. Пророщувати у світлому та теплому (25-27°С) місці.
-
Запитання, відповіді, думки та коментарі
Поки що коментарів немає...
Ви можете бути першим хто залишив своє питання або коментар!