Укр | Рос

Реєстрація | Увійти

Кошик: (порожньо)

Каталог

Словник ботанічних термінів

Статті

Поради Edenland
Цікаво знати
Садовий дизайн

Перець гілчастий - Piper sarmentosum

Перець гілчастий  - Piper sarmentosum

36 грн.

Лолот – близький родич чорного перцю є листовим овочем. Пряний перцевий смак листя чудовий і у свіжому, і в приготовленому вигляді, і надає пікантності готовим стравам і салатам. Ідеально підходить для вирощування у горщиках.

Купити

Насіння у пакеті : 2

Додати до обраного

Детальна інформація

Опис:

вічнозелена багаторічна ліана, що швидко росте, з повзучим кореневищем, виростає до 10 м у довжину, хоча стебла, як правило, стеляться по землі, легко вкорінюються, а численні відгалуження піднімаються до 0,5 м у висоту. Стебла злегка волохаті. Листя дуже красиве, рельєфне, серцеподібне з гладкими краями, довжиною 8-10 см і шириною 8-11 см, зверху темно-зелені, глянсові, з вираженою ребристістю і прожилками, знизу тьмяно-зелені. Вид однодомний, у якого чоловічі та жіночі квіти утворюються на різних суцвіттях, але на тій самій рослині. Суцвіття утворюються в пазухах листя і являють собою кремово-білі булавоподібні початки. Квіти буквально занурені в колос та практично зрослися з ним. Запліднення утруднене, суцвіття утворюють у природі дуже мало плодів, тому переважає здебільшого вегетативне розмноження.

Цікаві факти:

ніжне молоде листя використовується в азіатській кухні, особливо в Таїланді та В'єтнамі. Вони мають приємний перцевий смак і вживаються в їжу сирими чи приготованими. Вони чудові в салатах або додаються в карі, використовуються як зелень. Більше листя злегка пропарюється і використовується як обгортки для овочів. Сушені супліддя іноді використовують як спецію. Крім широкого кулінарного застосування, лолот широко використовується і в народній медицині.

Синоніми:

Лолот, в'єтнамський або таїландський листовий перець.

Родина:

Перцеві (Piperaceae)

Походження:

півострів Індокитай.

Кількість насіння:

2 шт.

Дата надходження:

липень 2024 року.

Розташування:

яскраве, але розсіяне світло, півтінь або легка тінь.

Полив:

регулярний навесні та влітку, але не переносить заболочування. Взимку - обмежений, але ґрунт не повинен пересихати.

Добриво:

з весни до кінця літа 1 раз на 2-3 тижні мінеральними та органічними добривами.

Земля:

поживна, волога, з хорошим дренажем, від помірно кислої до нейтральної, зазвичай pH від 5,0 до 7,0.

Температурний режим:

взимку утримувати за температури 16-18°C. При температурі нижче 5-8°C може пошкоджуватися листя.

Розмноження:

насінням, живцями, поділом кущів. Насіння замочити на 1-2 дні у теплій воді, ретельно очистити від залишків м'якоті, якщо є, та висадити не глибоко, лише злегка присипавши, накрити, пророщувати у світлому теплому (25°C та вище) місці.

Фотографії Перцю гілчастого

  • Зображення Перець гілчастий  - Piper sarmentosum
  • Зображення Перець гілчастий  - Piper sarmentosum
  • Зображення Перець гілчастий  - Piper sarmentosum
  • Зображення Перець гілчастий  - Piper sarmentosum
  • Зображення Перець гілчастий  - Piper sarmentosum
  • Зображення Перець гілчастий  - Piper sarmentosum
  • Зображення Перець гілчастий  - Piper sarmentosum
  • Зображення Перець гілчастий  - Piper sarmentosum
  • Зображення Перець гілчастий  - Piper sarmentosum
  • Зображення Перець гілчастий  - Piper sarmentosum
  • Зображення Перець гілчастий  - Piper sarmentosum
  • Зображення Перець гілчастий  - Piper sarmentosum
  • Зображення Перець гілчастий  - Piper sarmentosum
  • Зображення Перець гілчастий  - Piper sarmentosum