Елеттарія кардамомум - Elettaria cardamomum
Додати до обраного
Елеттарія, або кардамон, займає третє місце серед найдорожчих приправ у світі і вважається царицею спецій. Дуже високо цінується і як декоративна, і як лікарська, і як пряна рослина.
Тимчасово недоступно
-
Детальна інформація
Опис:
багаторічна, дуже приваблива, трав'яниста рослина до 2-4 метрів заввишки. Кореневища м'ясисті. Утворює численні скупчення вертикально зростаючих стебел з великим, подовженим, гострокінечним, щільним листям завдовжки до 60 см. Квіти неправильної форми, білі з бузковим або світло-фіолетовим малюнком, зібрані в пензлі на неблискучих квітконосних пагонах, що йдуть від основи. Плід – жовто-зелений трикамерний стручок до 2 см завдовжки. Насіння чорне або світло-коричневе, містить ефірні олії.
Цікаві факти:
В якості пряності використовують насіння. Збирають його прямо зі стручками, коли вони ще не зовсім дозріли, не почали підсихати, і так і зберігають у стручках, оскільки аромат швидко випаровується. Подрібнюють для спецій лише насіння. Можна подрібнювати насіння разом зі стручками, але тоді спеції падають у ціні і втрачають насиченість аромату.
Синоніми:
Справжній кардамон, Зелений кардамон
Родина:
Імбирні (Zingiberaceae)
Походження:
Южная Индия
Кількість насіння:
2 шт.
Дата надходження:
квітень 2018 року
Розташування:
тіньовитривала рослина. На сонці потрібно притіняти, тому що листя сильно підсихає.
Полив:
рясний, але без застою вологи. У період вегетації ґрунт не повинен підсихати між поливами.
Добриво:
1 раз на 2-3 тижні мінеральними та органічними добривами.
Земля:
багата, добре дренована, слабокисла, pH=5,5-6,8.
Температурний режим:
оптимальна температура взимку не нижче 15°C.
Розмноження:
насінням і розподілом кореневища. Перед посівом насіння замочити на 1-2 дні в гарячій воді, потім посадити на глибину близько 1 см в кислий ґрунт і пророщувати при температурі 25-28°C. Від сівби до сходів може пройти від 1 до 3-х місяців. Посіви тримати у вологому стані, але не мокрі, притіняти від прямих сонячних променів.
-
Запитання, відповіді, думки та коментарі
Поки що коментарів немає...
Ви можете бути першим хто залишив своє питання або коментар!