Дріміс ланцетний - Drimys lanceolata
Додати до обраного
Листя і плоди використовують як приправу, вони мають виражений пряний смак і аромат. Свіжі плоди дуже гострі, за що тасманію назвали перцевим деревом. А висушені плоди та листя додають у пироги та чаї.
Тимчасово недоступно
-
Детальна інформація
Опис:
вічнозелений повільнозростаючий густий прямостоячий чагарник або дерево 4 м заввишки і 2,5 см завширшки. Листя еліптичне, зворотно-ланцетне, шкірясте, глянсове, темно-зелене 8 см завдовжки, ароматне. Щітки з 7-18 білими квітками, 1,5 см у діаметрі. Молоді пагони та черешки листя - червоного кольору. Ароматні білуваті квітки розпускаються у квітні-травні. Плоди при дозріванні стають майже чорними. Сушені ягоди за розміром та кольором нагадують зерна чорного перцю.
Цікаві факти:
Тасманійський перець відомий і доступний тільки в Австралії, де він відіграє велику роль у місцевій кухні. Він використовується для типової австралійської кухні, для гамбургерів з ему або стейків з кенгуру. Зазвичай використовується маринування м'яса подрібнений тасманійський перець. Тушковане м'ясо посипається меленим перцем перед подачею, тому що від довгого приготування руйнується смак цієї спеції. Використовується також порошок із висушеного листя. Листя збирають вручну цілий рік, сушать на відкритому повітрі і розмелюють тонкий порошок оливкового кольору. Особливо гарно листя підходить для запікання, там, де потрібно лише підкреслити і злегка посилити смак основного продукту, і додати невелику гостроту, тому що їх смак і аромат м'якший, ніж у ягід. Крім того, свіжими ягодами та листям ароматизують оцти та олії, при цьому вони набувають справжнього смаку та аромату тропічного лісу. Особливо добре їх використовувати для заправок до салатів або для змащування м'яса перед грилем або смаженням. Листя тасманії містить речовини, що мають сильний протигрибковий ефект. Використовують як масло тасманії, так і настоянку листя.
Синоніми:
Тасманійський перець - Tasmanian Pepper, Гірський перець, Тасманія ланцетна
Родина:
Вінтерові (Winteraceae)
Походження:
Тасманія, південний схід Австралії
Кількість насіння:
2 шт.
Дата надходження:
жовтень 2016 року
Розташування:
сонячне або півтінь
Полив:
влітку - помірний, але постійний. При пересиханні ґрунту рослина швидко гине.
Добриво:
для підживлення достатньо щомісячного збалансованого добрива.
Земля:
ґрунт легкий, кислий або нейтральний, добре дренований, постійно злегка вологий.
Температурний режим:
дорослі рослини переносять короткочасне зниження температури до -15°C (за деякими даними до -20°C). Взимку потрібно забезпечити рослині прохолодну зимівлю 0-10°C.
Розмноження:
насінням, живцями. Насіння висадити неглибоко (не більше 0,5 см) у злегка вологий ґрунт та стратифікувати 2-3 місяці при температурі 2-5°C. Потім пророщувати у світлому місці за температури 20°C і вище.
-
Запитання, відповіді, думки та коментарі
Поки що коментарів немає...
Ви можете бути першим хто залишив своє питання або коментар!