Карпобротус смачний - Carpobrotus deliciosus

Додати до обраного
Швидкозростаюча ґрунтопокривна рослина, яка часто формує великі рослинні килими, що покривають великі території. Ця її властивість має велике значення, тому що грає надзвичайно важливу роль у стабілізації піщаних ґрунтів на схилах.
Тимчасово недоступно
-
Детальна інформація
Опис:
багаторічний швидкозростаючий почвопокровний сукулент заввишки 15-20 см зі стелючимся стеблом, що досягає декілька метрів завдовжки. Поверхневі волокнисті корені з'являються від кожного вузла, що стикається із землею. Листя, завдовжки до 10-13 см і товщиною 1-2 см, соковите, тригранне, злегка дугоподібно вигнуте, жовто-зелене, доросле листя на верхівці червоніє. Квіти великі, рожево-фіолетові, з'являються із середини літа до пізньої осені, розкриваються вранці та закриваються на заході сонця. Після цвітіння утворюються їстівні солодкі та ароматні плоди. Але вони мають повністю визріти, інакше будуть терпкими.
Цікаві факти:
Карпобротус широко використовується як плодова та лікарська рослина. Його плоди вживають у сирому чи сушеному вигляді, з них готують джеми, приправи. Сік листя застосовують як антисептичний засіб при запаленні горла і порожнини рота, як ранозагоювальний та заспокійливий при опіках, забитих місцях, саднах, тріщинах на губах, герпесі, екземі та інших захворюваннях шкіри, а також при укусах комарів, кліщів, павуків.
Родина:
Аїзові (Aizoaceae)
Походження:
Південна Африка
Кількість насіння:
2 шт.
Дата надходження:
вересень 2021 року
Розташування:
повне сонце або півтінь.
Полив:
влітку помірний, взимку обмежений. Рослина посухостійка.
Земля:
ґрунт для кактусів із додаванням піску.
Температурний режим:
взимку не нижче 16°C, влітку 20-25°C. Дорослі екземпляри витримують короткочасне зниження температури до -3°C.
Розмноження:
насінням, живцями. Насіння висадити поверхнево в суміш для кактусів або чистий пісок. Накрити, пророщувати у світлому теплому (23°C та вище) місці. Посіви до проростання постійно тримати злегка вологими.
-
Запитання, відповіді, думки та коментарі
Поки що коментарів немає...
Ви можете бути першим хто залишив своє питання або коментар!