Настурція лікарська - Nasturtium officinale
Закінчується
24 грн.
Цю дієтичну харчову рослину з чудовими лікувальними властивостями можна вирощувати не тільки на садовій ділянці, а й у квартирі: в горщику, в акваріумі або просто в банці з водою.
Насіння у пакеті : 3
Додати до обраного
Детальна інформація
Опис:
багаторічна, швидкозростаюча, водна або напівводна рослина. Стебла, що стеляться (до 60 см завдовжки), товсті, порожнисті, що дозволяє рослині триматися на поверхні води. Листя супротивне, складно перисторозсічене. Дрібні білі, злегка зеленкуваті, квіти зібрані на кінцях гілок у пухкі напівпарасольки. Плід – стручок.
Цікаві факти:
як овочеву та пряну рослину водяний крес використовували ще древні римляни. Він додає чудовий гострий, пікантний смак стравам та салатам. А та властивість, що його використовують при порушенні обміну речовин і для очищення та покращення стану крові, робить його просто незамінним. До речі, ця рослина не має нічого спільного з квітами, які ми називаємо – Настурція. Вони належать до зовсім іншого сімейства – Капуцинові (Tropaeolaceae).
Синоніми:
Жеруха лікарська, жеруха звичайна, водяний крес, водяна редиска
Родина:
Брасикові або капустяні (Brassicaceae)
Походження:
Європа, Азія
Кількість насіння:
3 шт.
Дата надходження:
березень 2024 року.
Розташування:
віддає перевагу тіні або півтіні, але може рости і на сонці.
Полив:
рясний, грунт повинен бути постійно вологим. Вода повинна мати слабку лужну реакцію.
Земля:
живильний перезволожений грунт зі слаболужною реакцією.
Розмноження:
насінням, живцями. Насіння розкласти на поверхню живильного ґрунту, поставити горщик у ємність із водою, зануривши його наполовину. Можна пророщувати безпосередньо у невеликій кількості води.
Особливості вирощування:
рослину вирощують поблизу водойм, канав або на ділянках, що рясно поливаються водою. Можна вирощувати безпосередньо у водоймі. Рослини з водойм мають більш м'який смак. Зелень на салати зрізують часто, бажано до початку цвітіння. Квітучі рослини своїх властивостей не втрачають, але погіршуються смакові якості – посилюється гіркота. Тому посадки рекомендується регулярно оновлювати, розмножуючи рослини насінням та живцями.