Мунтінгія калабура - Muntingia calabura

Додати до обраного
Це одне з найбільш плодоносних дерев, оскільки дає врожай практично цілий рік.
Тимчасово недоступно
-
Детальна інформація
Опис:
швидкозростаюче, вічнозелене дерево, з парасольковою, розлогою кроною і горизонтальними, злегка поникаючими гілками, заввишки 7,5-12 м, з темно-зеленим довгастим або ланцетоподібним листям 5-12,5 см завдовжки. Квітки з легким мускусним запахом, білі, переважно одиночні, з п'ятьма пелюстками і численними жовтими тичинками. Квітки на вигляд нагадують квітки полуниці, звідси і ще одна назва рослини - полуничне дерево. Плід круглий, 1-1,5 см діаметром, з ніжною гладкою шкіркою червоного (іноді жовтого) кольору. Усередині міститься світло-коричнева соковита м'яка солодка м'якоть з дуже маленьким, непомітним при їжі, жовтуватим насінням. Цвіте і плодоносить цілий рік. Ягоди використовують як у сирому вигляді, так і для приготування варення та джемів.
Цікаві факти:
Це одне з найбільш рясно плодоносних дерев, так як дає врожай практично цілий рік. Головне, щоб йому було достатньо світла, тепла та води, і воно віддячить за турботу своїми смачними плодами. Плодоносить із другого року. Листя заварюють і п'ють як чай.
Синоніми:
Ямайська вишня, Панамська вишня, Сінгапурська вишня
Родина:
Походження:
Південна Америка
Кількість насіння:
5 шт.
Дата надходження:
вересень 2023 року
Розташування:
сонячне або півтінь
Полив:
цілий рік помірний, земляна грудка не повинна пересихати.
Добриво:
регулярно підгодовують комплексним мінеральним добривом.
Земля:
рослина до складу ґрунту невимоглива, росте як на кислих, так і на лужних ґрунтах, але не любить засолення та заболочування.
Температурний режим:
оптимальна температура взимку 15-24°C. Може переносити і нижчу температуру до 3-5°C, але в цей час перестає плодоносити.
Розмноження:
насінням, живцями. Насіння розкласти по поверхні вологого ґрунту, не присипати – сходять тільки на світлі, накрити плівкою або склом. Проростають 4-6 тижнів.
-
Запитання, відповіді, думки та коментарі
Поки що коментарів немає...
Ви можете бути першим хто залишив своє питання або коментар!