Гібіскус сабдариффа - Hibiscus sabdariffa

- Хіт
28 грн.
У м'ясистих чашечках розелли містяться органічні кислоти та цукри. Вони служать сировиною для виготовлення приємного на смак напою каркаде, а також використовуються при приготуванні варення, тортів і желе.
Насіння у пакеті : 5
Додати до обраного
-
Детальна інформація
Опис:
однорічний чагарник, висотою до 2,5 м, з гладким або майже гладким стеблом циліндричної форми і червоного кольору. Листя верхньої частини чагарника пальмоподібне, розділене на 3-7 часток, у нижній частині рослини форма листя – овальна. Квітки великі, 5-7 см в діаметрі, з короткою квітконіжкою і товстими пелюстками, жовтого кольору з рожевим відтінком або чисто рожеві, біля основи пелюсток темно-бордове «око» з рожевим обідком. До вечора квітка в'яне, пелюстки квітки стають темно-рожевими, і з'являється червона чашечка, що складається з п'яти великих чашолистків і від 8 до 12 тонких приквітників навколо. Ця чашечка починає збільшуватися в розмірі, ставати м'ясистою та соковитою, розміром 3,2-5,7 см. У чашечці знаходиться зелена оксамитова капсула розміром 1-2 см, всередині вона розділена перегородкою на 3-4 частини, в кінці дозрівання в кожній частини знаходяться насіння. Якщо капсула стала сухою та коричневого кольору, то це означає, що насіння дозріло. Плід розкривається, і насіння падає на землю. Тривалість вегетаційного періоду куща - близько року. Якщо посадку проводити у середині травня, то рослина зацвіте у вересні - жовтні, можна буде збирати врожай у листопаді-грудні. У січні рослина засохне.
Цікаві факти:
у м'ясистих чашечках розелли містяться органічні кислоти і цукри. Вони служать сировиною для виготовлення приємного на смак напою каркаде, а також використовуються при приготуванні варення, тортів і желе. Можна пелюстки чашечки нарізати у фруктовий салат. Листя та молоді пагони вживаються як овочі. Листя, стебло і чашечки кисло-солодкі, нагадують за смаком журавлину з цукром. В Америці сік розелли використовується для приготування лимонадів, один із найпопулярніших напоїв Мексики - напій з розелли. У Єгипті з розелли готують холодний чай – каркаде. На Ямайці розелла - частина традиційного напою на Різдво: до соку розелли додаються шматочки інжиру, цукор, заливається це все окропом і настоюється ніч, проціджується і подається з льодом і додаванням рому.
Синоніми:
Розелла, Каркаде, Суданська троянда.
Родина:
Мальвові (Malvaceae)
Походження:
Індія
Кількість насіння:
5 шт.
Дата надходження:
січень 2025 року.
Розташування:
сонячне, півтінь. Для цвітіння та плодоношення необхідний тривалий світловий день.
Полив:
середня потреба у воді, полив помірний.
Добриво:
у весняно-літній період повним мінеральним добривом для квітучих рослин.
Земля:
віддає перевагу пухкому піщаному суглинку з перегноєм, але може пристосуватися до будь-якого грунту.
Температурний режим:
дорослі рослини витримують короткочасне зниження температури до -6°C.
Розмноження:
насінням, живцями, поділом куща. Насіння злегка скарифікують, витримують у теплій воді 12 годин. Висаджують на глибину 1-1,5 см, пророщують у світлому теплому місці при температурі 20-25°C. Грунт весь час повинен залишатися злегка вологим, але не сильно мокрим.
-
Запитання, відповіді, думки та коментарі
Поки що коментарів немає...
Ви можете бути першим хто залишив своє питання або коментар!