Лимон Сфузато - Citrus limon Sfusato
90 грн.
Надзвичайно ароматні, соковиті, кисло-солодкі, без кісточок, з дуже ароматною, позбавленою гіркоти, шкіркою - саме тому лимони Сфузато використовуються для знаменитого лимонного лікеру Лімончелло.
Тимчасово недоступно
Додати до обраного
Детальна інформація
Опис:
плоди середнього розміру або великі, шкірка стовщена, не дуже гладка, з великими ароматичними залозами. Кінчик плода загострений. Шкірка світло-жовта, дуже ароматна, не гірчить. М'якуш світло-жовтий, соковитий, кисло-солодкий, без кісточок, окремі плоди можуть містити 1-3 насінини. Окремі квіти можуть з'являтися протягом усього року, але масове цвітіння припадає на кінець зими.
Цікаві факти:
Кінчик плоду яскраво виражений, загострений, нагадує веретено, це і дало назву сорту (Fuso італійською "веретено"). Справжнісінькі лимони Sfusato вирощують, звичайно, на узбережжі Амальфі. Тут вони особливі, тому що велика різниця між високими денними температурами та низькими температурами в нічний час призводить до накопичення в лимонах вищого рівня цукру та більшої кількості ароматичних олій. У цьому впевнені усі жителі Амальфі. Лимон Сфузато вважають принцом серед лимонів. Великий, овальної форми, дуже соковитий, багатий на вітамін С і ефірні масла. Шкірка у нього товста і зовсім не гірка, а цедра настільки пахуча, що досить потримати в руках яскраво-жовтий фрукт – і його аромат відразу заповнить все навколо. Соковиту кисло-солодку м'якоть можна їсти як апельсин. Відмінна риса сорту - повна відсутність кісточок, до речі, так можна відразу визначити, чи це справді сфузато. В даний час більша частина врожаю лимонів Сфузато використовується для виготовлення лимончелло. Крім того, зі сфузато виходить дуже смачний сік і ароматна цедра.
Синоніми:
Amalphitanus, Sfusato Amalfitano
Родина:
Рутові (Rutaceae)
В продажі:
укорінені живці від плодоносних рослин
Дата надходження:
серпень 2017 року