Строфантус Петерса - Strophanthus petersianus

Додати до обраного
Ця фантастична, нереальна рослина з елегантно звисаючими нитками не тільки заворожливо гарна та ароматна, але і дуже підступна: всі частини рослини отруйні.
Тимчасово недоступно
-
Детальна інформація
Опис:
вічнозелений або напівлистопадний ліаноподібний чагарник з довгими, до 10 м гілками. Листя еліптичне або яйцеподібне, загострене, глянсове, до 11 см завдовжки і 5 см завширшки. Квіти трубчасті, червоні ззовні і білі або кремові з червоними смужками і короною всередині віночка, ароматні або з легким, ледь вловимим запахом, поодинокі або по 2-4 у суцвітті. Пелюстки закінчуються червоними довгими скрученими звисаючими нитками. У природі зацвітає після закінчення періоду посухи, на початку періоду дощів. Після запліднення зав'язуються плоди-стручки завдовжки до 30 см. Насіння завдовжки до 10-15 мм, коричневе, густоопушене.
Цікаві факти:
Це дуже цінна лікарська рослина, але у великих дозах вона є смертельно небезпечною. З насіння та молочного соку в Африці виготовляють отруту для стріл.
Синоніми:
Strophanthus grandiflorus – Строфантус крупноквітковий, Строфант Петерса
Родина:
Походження:
Південна Африка
Кількість насіння:
2 шт.
Дата надходження:
липень 2023 року
Розташування:
добре росте на сонці, може переносити півтінь.
Полив:
влітку - регулярний, рясний, але без затоплення, взимку – помірний. Земляна грудка не повинна пересихати.
Добриво:
у весняно-літній період підгодовують комплексними добривами.
Земля:
будь-який поживний ґрунт.
Температурний режим:
взимку температура не повинна опускатися нижче 10-15°С. При нижчих температурах скидає листя, хоча може витримати короткочасне зниження температури до 5°С.
Розмноження:
насінням, живцями. Насіння висадити неглибоко, тільки злегка присипавши, в пухкий поживний ґрунт. Можна перед посадкою замочити на 1-2 години у будь-якому стимуляторі. Пророщувати при температурі 25°С та вище. Ґрунт весь час повинен залишатися вологим, але не мокрим. Проростають нерівномірно протягом 4-8 тижнів.
-
Запитання, відповіді, думки та коментарі
Поки що коментарів немає...
Ви можете бути першим хто залишив своє питання або коментар!