Османтус пахучий - Osmanthus fragrans

Додати до обраного
Ця рослина відома в Китаї більше 2000 років. Вона широко використовується в медицині (використовують квітки, кору, стебло та коріння), косметології, дорогій парфумерії, для ароматизації напоїв та десертів.
Тимчасово недоступно
-
Детальна інформація
Опис:
вічнозелений чагарник чи невелике дерево до 3 м заввишки. Листя супротивне, еліптичне, обратнояйцевидне, загострене, дрібнозубчасте (іноді гладке), шкірясте. Квітки дрібні, кремово-білі чи жовті. Квіти випромінюють інтенсивний солодкий, квітковий аромат із фруктовими відтінками. Цвіте навесні та влітку, але за сприятливих умов, цвітіння може тривати весь рік. Плід – кістянка.
Цікаві факти:
Знаменитий китайський гуй хуа ча (настій пелюсток османтусу запашного) має неймовірно ніжний і неповторний, трохи солодкуватий смак з ароматом абрикосу та персика.
Синоніми:
Маслина пахуча
Родина:
Маслинові (Oleaceae)
Походження:
Південно-Східна Азія
Кількість насіння:
2 шт.
Дата надходження:
березень 2019 року
Розташування:
сонячне або легка півтінь.
Полив:
влітку регулярний рясний полив, але заболочування ґрунту не допускати. Взимку полив скорочують, але ґрунт не повинен пересихати. Навіть дорослі екземпляри можуть загинути від короткочасної посухи
Добриво:
навесні та влітку комплексним мінеральним добривом.
Земля:
ґрунт багатий на поживні речовини, з великою часткою піску або інших розпушувачів для збільшення проникності.
Температурний режим:
рослина потребує прохолодної зимівлі за температури 5-15°C. Дорослі рослини можуть переносити короткочасне зниження температури до -10°C (за деякими даними до -15°C).
Розмноження:
насінням, живцями. Насіння висадити на глибину 1 см у чистий пісок чи піщану суміш і стратифікувати 3 місяці. Ґрунт при цьому весь час повинен залишатися вологим. Потім пророщувати у світлому та теплому (23-25°C і вище) місці. Сходять нерівномірно, окреме насіння починає проростати тільки через рік.
Особливості вирощування:
регулярною обрізкою можна надавати рослині бажану форму.
-
Запитання, відповіді, думки та коментарі
Поки що коментарів немає...
Ви можете бути першим хто залишив своє питання або коментар!