Стевія Ребаудіана - Stevia rebaudiana

Додати до обраного
Завдяки своїм властивостям, ця рослина займає провідні місця в рейтингу популярності у всьому світі.
Тимчасово недоступно
-
Детальна інформація
Опис:
сильнорозгалужений чагарник, заввишки 60-70 см. Листя просте, супротивне. Квітки білі, дрібні. Коренева система мочкувата, добре розвинена.
Цікаві факти:
стевія Ребаудіана містить в листі глікозид - стевіозід, який в природній формі стевії перевершує цукор по солодощі в 100-300 разів і незамінний у дієтичному та медичному харчуванні, особливо для хворих на цукровий діабет, ожиріння та інші захворювання, пов'язані з порушенням обміну речовин. Листя використовують свіжим, засушеним, у вигляді сиропу або екстракту.
Синоніми:
Медова трава, солодка трава
Родина:
Складноцвіті (Compositae)
Походження:
тропічні райони Південної та Центральної Америки
Кількість насіння:
5 шт.
Дата надходження:
лютий 2018 року
Розташування:
віддає перевагу яскравому світлу. Влітку добре розвивається на повному сонці, притінення не потрібне.
Полив:
не переносить як перезволоження, так і пересушування ґрунту.
Добриво:
в період росту підживлення повним мінеральним добривом кожні 10-15 днів.
Земля:
будь-який легкий, поживний, добре дренований ґрунт.
Температурний режим:
можна вирощувати цілий рік, як кімнатну рослину, а можна - як садову: навесні висаджувати в сад, а восени обрізати листя і переносити в льох, зберігати при температурі 4-8°С. Можна й не зберігати взимку, а відновлювати щорічно посадку посівом насіння.
Розмноження:
насінням і живцями. Насіння розкласти по поверхні ґрунту, злегка вдавити, зволожити та накрити. Можна присипати тонким шаром ґрунту, але не більше 1-2 мм. Сходять при температурі 18-20°С. Коли підростуть і зміцніють - розпикувати з грудкою землі. У відкритий ґрунт можна висаджувати у травні-червні.
-
Запитання, відповіді, думки та коментарі
Поки що коментарів немає...
Ви можете бути першим хто залишив своє питання або коментар!