Сатурея садова - Satureja hortensis

Додати до обраного
Ця пряність використовується з давніх-давен і у багатьох країнах є дуже популярною, улюбленою, і має багато місцевих назв. У нас вона відома під назвою Чабер, але використовується, на жаль, дуже рідко.
Тимчасово недоступно
-
Детальна інформація
Опис:
однорічна трав'яниста густорозгалужена рослина, висотою 30-50 см, з стеблом, що здерев'яніє знизу. Листя ланцетоподібне, гостре, сіро-зелене, довжиною 1,5-2,5 см, з численними ароматичними залозками. Квіти дрібні, білі або рожеві, розташовуються по 2-3 штуки в суцвіттях пазух.
Цікаві факти:
спеція Чабер використовується у свіжому та сушеному вигляді. Вона має сильний пряний аромат і гіркоту чорного перцю, тому раніше використовувалася як недорогий замінник чорного перцю. Крім кулінарії, Чабер широко використовується в ароматерапії та парфумерії. У багатьох європейських країнах Чабер офіційно визнана лікарська рослина, оскільки має антибактеріальні, антигрибкові, антиоксидантні, болезаспокійливі властивості.
Синоніми:
Чабер садовий або городній, Перечна трава, Чубриця (Болгарія), Кондарі (Грузія), Цитрон (Вірменія) та ін.
Родина:
Ясноткові (Lamiaceae)
Кількість насіння:
10 шт.
Дата надходження:
квітень 2020 року
Розташування:
пряме сонячне, яскраве розсіяне світло, легка півтінь.
Полив:
помірний.
Добриво:
періодичне підживлення органічним добривом. Молоді рослини бажано підгодувати аміачною селітрою.
Земля:
пухка, добре проникна.
Температурний режим:
взимку не нижче 15°C.
Розмноження:
насінням, живцями. Насіння замочити на ніч у теплій воді, висадити не глибоко, лише злегка присипавши, пророщувати у світлому теплому (22-25°C) місці.
Особливості вирощування:
насіння висаджують у відкритий ґрунт наприкінці квітня - початку травня. Висаджують неглибоко, лише злегка присипавши. Після цього бажано накрити посіви плівкою, щоб не підсохли. Можна вирощувати розсадним способом. Крім того, рослину легко вирощувати у горщиках як кімнатну культуру.
-
Запитання, відповіді, думки та коментарі
Поки що коментарів немає...
Ви можете бути першим хто залишив своє питання або коментар!